Aşırı tuz tüketenler dikkat! “Birçok hastalığa davetiye çıkarıyor”

Yayın tarihi: 16 Mart 2024 Cumartesi 8:57 pm - Güncelleme: 16 Mart 2024 Cumartesi 8:57 pm

Çok fazla sodyum içeren yiyecekleri sıralayan Doç. Dr. Topçu, tuz tüketiminin azaltılmasının faydalarını ise şöyle sıraladı: “Konserve çorbalar, pilav ve erişte karışımları, soslar, çeşniler (ketçap ve hardal gibi), 'televizyon yemekleri' olarak da adlandırılan hazır dondurulmuş yemekler, sosisli etler, sosisler ve peynirler, füme, tütsülenmiş veya salamura edilmiş yiyecekler, tuzlu aperatif yiyecekler ve kuruyemişler ile restoran yemekleri çok fazla sodyum içeren yiyecekler arasında yer alır. Tuz miktarının azaltılması kan basıncınızı düşürebilir. Bu, felç, kalp krizi, böbrek hasarı ve diğer birçok sağlık sorunu riskini azaltmaya yardımcı olabilir."
  • Paylaş: